Skicka vidare....

 
Denna veckas utmaning i Ikeas projekt Hållbara ihop handlar det om att tänka mer på vad vi stoppar i oss. Inte bara ur ett hälsoperspektiv utan också utifrån ett klimatperspektiv.
 
Vi har anmält oss till Icas matkasse och denna vecka har vi ambitionen att använda allt som finns i kylen. Även om vi tog den dyraste kassen med lite mer spännande recept så innehåller den mer grönt och till stor del ekologiska varor vilket både vi och miljön gillar.
 
Varannan rätt vegitarisk, och där gick vi bet. Jag har haft en illusion om att varje mål mat ska bestå av någon sorts djur. Vilken utmaning. Lyckligtvis hittade jag en liten lösning!
Denna vecka fick vi en kasse från Ikea med ekologiska varor ur deras "mat-sortiment", denna kassen skulle vi skicka vidare till valfri mottaggare. Vi valde våra härliga grannar. 
Jag lämnade kassen till en något förvånad familj i utbyte mot ett vegitariskt recept. Enkel match för dem då största delen av familjen består av vegitarianer. :)
 
 
 
Här är receptet som jag fick med mig, det kom tillsammans med sperlativet "jättegott".
Det är oklart vems mamma som skrivit receptet för er som undrar. 
 
Mammas tomat & kokossoppa. ***** (femstjärning)
4 portioner.
 
2 tsk olja
1 gul lök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1/2 burk kokosmjölk
2 dl röda linser
3 dl grönsaksbuljong
2 tsk honung
1 1/2 dl persilja
1 lime
4 msk matlagningsyoghurt
 
*Värm oljan i en kastrull.
*Klyv chilin och skär bort väggar och kärnor, hacka i små bitar.
*Fräs gul lök och chili i oljan.
*Pressa i vitlök. 
*Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, linser, buljong och honung.
 
*Rör om och låt koka i 30 minuter.
*Kör soppan slät med mixer.
*Hacka persilja samt riv limeskal och blanda med yoghurten.
 
Soppan serveras med yoghurtdressingen och bröd. 
 
Jag vill tacka så mycket för receptet och hoppas att fler än vi testar det för att hedra våra fina grannar och den okända mamman.
 
Må så gott!